Buon giorno, buon giovedi !
Oggi una ricetta sprint, facile da fare ed è buonissima !
Ingredienti x 4
- 40 g di olive nere snocciolate
- olio extravergine d'oliva
7-8 minuti.
Unite il cous cous alle verdure e mescolate bene,
Sbollentate i peperoni in acqua bollente per 3-4 minuti.
Sgocciolatele e riempitele con il cous cous alle verdure
e passatele nel forno preriscaldato a 180°C per 10 minuti.
Jò Csutortokot :-) !
Ma reggel ezt a nagyon gyors, finom ès egyszeru receptet hoztam:
Kuszkusszal toltott paprika
Hozzàvalòk x 4
- 2 piros kaliforniai paprika
- 2 sàrga kaliforniai paprika
- 120 g elofozott kuszkusz
- 40 g kimagozott fekete olivabogyò
- egy gerezd fokhagyma
- 2 cukkini
- nèhàny bazsalikom levèl
- oliva olaj
- sò
Egy làbasban felforraljuk a vizet ( amennyit a dobozon irnak) ,
levesszuk a tuzrol, sòzzuk, beleontjuk a kuszkuszt ès fedo alatt
hagyjuk 10 percig pihenni.
Kettèvàgjuk a paprikàkat, a szàr nèlkuli felèt aprò kockàra vàgjuk
a cukkinivel egyutt.
A fèl paprikàkat forrò sòs vizben 3-4 percig forraljuk majd
lecsopogtetjuk.Egy serpenyoben oliva olajon megpiritjuk
a fokhagymàt, hozzàadjuk az apròra vàgott zoldsègeket,
az olivabogyòt, 2 kanàl vizet, sòzzuk ès 10 percig dinszteljuk.
Hozzàadjuk a bazsalikom leveleket.
Osszekeverjuk a kuszkuszt a zoldsègekkel ès ezzel a
keverèkkel megtoltjuk a paprikàkat.
180°C-ra elomelegitett sutoben 10 percig sutjuk.
Couscous stuffed pepper
Ingredients for 4
- 2 red peppers
- 2 yellow peppers
- 120 g of cous cous (precooked)
- 40 g pitted black olives
- a clove of garlic
- 2 zucchini
- basil leaves
- extra virgin olive oil
- salt
In a saucepan, bring water (for quantity follow instruction on packages)
to a boil. Salt Add couscous and remove from heat.
Cover the saucepan and d allow to sit for about 8 minutes.
Cut in half pepers.Set aside the half with stalk and dice
the other half of pepper together with zucchini
In a large pan heat the olive oil and fry the garlic with
diced vegetables, black olives, 2 tablespoon of water.
After 10 minutes add the basil leaves and turn off the heat.
Mix the cous cous with vegetables.
Blanch peppers in boiling water for 3-4 minutes.
Drain them and fill them with couscous.
Cook in preheated oven at 180 ° C for 10 minutes
3 peperoncini:
Mi piace, veloce ma golosa! Il cous cous è la mia passione 2012! bellissimi e coloratissimi! Buona giornata
Io adoro il cous cous e presentato così è davvero molto bello e invitante.
ciao
Alessandra
Grazie! Anche a me piace molto questa ricetta, cosi semplice ed è cosi buono!
Posta un commento