Avete anche voi una lista di ricette da pubblicare?
Mescolate la carne macinata di maiale con gli spinacci e bietoline
aggiungete il prezzemolo .l'aglio e gki scalogni tritate ,aggiustate
sale e pepe In una teglia disponete strati di patate e di carne di
maiale.Infornate tutto per 40 minuti a 180 °C.
Trascorso questo tempo
stendete la pasta della pizza su un tagliere infarinato
tagliandone un disco con cui sigillerete il flan
Togliete la teglia dal forno, ricopritela con il disco di pasta per pizza.
Prima di metterlo in forno praticate un foro al centro della pasta per
consentire la fuoriuscita del vapore.
Portate la temperatura del forno a 220 °C e cuocete il flan ricoperto
per altri 20 minuti circa ( la pasta deve essere bella colorata).
Vi consiglio di mangiarlo subito , appena sfornato,
accompagnato da un contorno di insalata verde.
Az utòbbi idoben egyre nehezebb eldontenti milyen receptet publikàljak.
A ciposdobozom amiben a recept kivàgàsokat tartom egyre jobban
duzzad ,màr alig fèr bele valami,A komòdom meg a szakàcskonyvektol
ès a fozèsi kèpeslapoktòl roskadozik.Persze konyvjelzot teszek mikor
jò recepteket talàlok, na de ki emlèkszik arra melyik receptet hol làttam
ès elèg idegesito oktòberben nagyon finom epresreceptekre akadni.
duzzad ,màr alig fèr bele valami,A komòdom meg a szakàcskonyvektol
ès a fozèsi kèpeslapoktòl roskadozik.Persze konyvjelzot teszek mikor
jò recepteket talàlok, na de ki emlèkszik arra melyik receptet hol làttam
ès elèg idegesito oktòberben nagyon finom epresreceptekre akadni.
Persze lehetne tendencia elleni hullàmot kovetni , spàrga receptet
novemberben publikàlni, de nincs hozzà kedvem ( nem beszèlve a
beszerezhetetetlen zoldsègek àràròl..)
Szòval listàt irtam , sot tobbet mondok nemcsak lista hanem
naptàrt is : melyik nap milyen receptet publikàlni.
naptàrt is : melyik nap milyen receptet publikàlni.
A problèma most csak az hogy mi van ha nem talàlom a hozzàvalòkat
vagy ami rosszabb ( ami mùlt hèten tortènt meg velem)
a kivàlasztott recept valami borzalmasra sikerul …
Nemcsak a napltàrban kell behelyettesiteni a receptet hanem ujra be
kell bevàsàrolni, fozni ès ami egyre bonyolultabb lesz a fotòzàshoz
napsutèses pillanatot talàlni. Szòval ez a blogozàs egyre inkàbb
munkajelleget kezd felvenni.E’rdekelne ti hogyan csinàljàtok: precizen
megszervezitek hogyan postoltok vagy csak az ‘ahogy esik ùgy puffan’
elvet kovetitek?
Szerencsère a kedvenc konyvemben ( A rusztikus konyhàk) erre a
receptre talàltam :
Nem nehèz csak idoigènyes , de megèri a fàradsàgot !
Az eredeti receptben a rakott krumpli kenyèrtèsztàval van befedve
de èn pizzatèsztàval helyettesitettem be.
Hozzàvalòk:
300 g kèsz pizzatèszta
900 g szeletelt burgonya
450 g daràlt sertèshùs
egy marèk spenòt, egy marèk màngoldlevèl,
egy marèk petrezselyem
sò, bors, szerecsendiò.
3 gerezd fokhagyma
3 mogyoròhagyma
Osszekevertem a daràlt sertèshùst az apròra vàgott spenòt,
màngold ès petrezselyem levelekkel.
Beleraktam az apròra vàgott hagymàt, az osszenyomott
fokhagymagerezdeket. Sòztam, borsoztam tettem bele egy picike
szerecsendiòt. A sutotalban rètegesen raktam a karikàkra vàgott
burgonyaszeleteket ès a daràlt hùst.
!80 °C fokra felmelegitett sutoben 40 percig sutottem.
Kozben kinyujtottam a pizzatèsztàt , kivettem a sutobol a rakott
krumplit,a sutotal tetejère raktam a kinyujtott pizzatèsztàt ès
visszatettem a 220 fokra àllitott sutobe, mèg 20 percig sulni.
krumplit,a sutotal tetejère raktam a kinyujtott pizzatèsztàt ès
visszatettem a 220 fokra àllitott sutobe, mèg 20 percig sulni.
Vàgtam egy lyukat a tèszta kozepèn igy nem puposodik fel a
tèszta sutès kozben.
Rogton tàlaltam, friss zoldsalàtàval nagyon finom.
Potato flan
300 pizza dough
450 g ground pork
a handful of leaves of spinach and beets and
finely chopped parsley
2-3 cloves garlic, crushed
3 shallots
salt and pepper
a pinch of nutmeg
900 g sliced potatoes
Mix the ground pork with spinach and swiss chard
add finely chopped parsley.
Add shallots and chopped garlic, season with salt and pepper
In a baking dish arrange layers of potatoes and pork.
Bake for 40 minutes at around 180 ° C.
After this time roll out the dough on a floured cutting board :
remove the pan from the oven, cover with the disk of pizza dough.
Before putting it in the oven drill a hole in the center of the dough
to drain the steam.
Bring the oven temperature to 220 ° C and bake the flan for
another 20 minutes (the pasta should be coloured).
I recommend you eat it right away, freshly baked
accompanied by a salad green.
5 peperoncini:
Complimenti la foto è particolare ed il piatto invitante.
Il mio blog è molto a caso..periodi che cucino di più ho le cose in cods di pubblicazione, altri che non cucino e son vuota!... le ricette che vorrei fare sono un'infinità acculmulate tra ritagli, e file web oltre ai libri vari!!! insomma....non mi basterà una vita a far tutto!!!!
mmò includo pure sto flan stupendo..e siamo a posto!!!:)
Ma è stupendo tesoro!!!Sai che faccio? Ti metto nel mio blogroll, non voglio perdermi niente!!!Un baciotto
@Ammbra: Grazie! Anch'io ti ho linkato: hai un blog troppo bello !
@Terry: questo blog è nato per mettere in ordine tutte le mie ricette..ma invece di diminuire i ritagli di giornale stanno crescendo a dismisura...
@Fabiola: Grazie!
Complimenti...è delizioso!!! l'interno con quelle patate in vista mi fa moriree...fantastico!!! ti abbraccio :-))
Posta un commento