19 giugno 2013

Sandwich Day: É Greco ma non é un'insalata...o si? ~













Scroll down for the recipe in english





Oggi di nuovo sono di corsa ... ho giusto il tempo per fare un panino veloce, velocissimo : tempo di preparazione 5 minuti! Fresco e gustoso, uno snack-pranzo ideale con questo caldo! Le quantitá ? Fate voi, quanto basta per i vostri panini!

~ Greek Salad sandwich ~


ingredienti:
fette di pane casareccio
olive taggiasche snocciolate
pomodoro cuore di bue
cipolla di Tropea
cetrioli freschi
olio d'oliva
origano secco
sale

Tostate leggermente le fette di pane. Tritate finemente le olive fino ad ottenere una specie di crema da spalmare sul pane. Affettate il pomodoro, le cipolle e i cetrioli. Sbriciolate  o tagliate a pezzetti la feta. Assemblate il panino: Spalmate le fette con la crema di olive, coprite con le fette di pomodoro, la feta infine le rondelle di cetrioli e cipolle.Condite tutto con un filo d"olio, origano secco e sale.
Buon appetito!


~ Greek Salad Sandwich ~


I' m so  busy this week, i have only a few minutes to prepare something quick and simply for lunch like this greek salad sandwich!  You will take 5 minutes to prepair this sandwich.

Ingredients
Slice of bread
Large ripe tomatoes
Feta cheese
black pitted olives ( try the ligurian olives : taggiasche)
fresh cucumber
red onions
olive oil extravirgin
salt
oregano


Slice and lightly toast the bread. Slice tomatoes, onions, cucumber. Cut into cubes or slice the feta cheese.Finally chop the olives. Start to build the sandwich: spread slice of bread with chopped olives, cover with tomatoes, feta cheese, slice of cucumber and onion. Season the sandwich with olive oil, oregano and salt.


~ Gorog salàta szendvics ~


Ma is nagyon rovid leszek, csak egy gyors szendvicset tudtam osszehozni! Ot perc alatt kész van de tokéletes ebéd ilyen kànikulában! Hogy mibol mennyi kell dontsétek ti el, attól fugg mennyi szendvicset akartok késziteni!

Hozzávalók:
házi kenyèr felszeletelve
friss uborka
nagy érett paradicsom
feta sajt
lilahagyma
fekete, kimagozott olivabogyó (én a liguria fajtát  'taggiasche' ajánlom, finom puha crèmet
lehet belole késziteni)
oliva olaj, extraszuz
oregano (száritott)


Felszeletejuk a kenyeret. Az oliva bogyókat ledaráljuk vagy késsel nagyon apróra vágjuk.
A paradicsomot, az uborkát és a hagymât karikára vágjuk. A feta sajtot szétmorzsoljuk vagy
felszeleteljuk, kinek hogy tetszik. Osszeàllitjuk a szendvicset: a kenyér szeleteket megkenjuk a darált olivabogyóval, tetejére paradicsomot, feta sajtot, uborka és hagymaszeleteket rakunk.
Száraz oregánoval, egy pár csepp olajjal izesitjuk.Sózzuk ha szukséges.
Jó étvágyat!



0 peperoncini: