Buon 1° Maggio!!
Eccoci alla nostra quarta puntata del Sandwich Day ! Nel preparare il mio panino potevo ignorare l'ortaggio superstar del mese? Certo che no.Anche questo panino può essere ‘confezionato’ in pochi minuti, è sano anzi sanissimo e il risultato finale è un’esplosione di colore che ci vuole con tutto questo grigiore
( qualcuno ha notizie del sole ?) Ma come fanno gli islandesi, irlandesi vivere costantemente sotto la pioggia ?Sto seriamente valutando la possibilità di riempire la casa con lampade solari ( e lampade per le foto) o trasferirmi in Costa Rica. ( ma ci sono gli asparagi in Costa Rica?)
P.s.se vi piace,prima di servire spruzzate il sandwich con qualche gocce di limone
Scroll down for the recipe in english
fonte ricetta: theKitchn
~ Sandwich con Uova Sode, Asparagi e Finocchio Selvatico ~
Here i am again with the fourth recipe for the Sandwich Day.I am on a diet so i choosen another healthy and tasty recipe.You need only a few ingredients you will not have problem to reach fresh asparagus, eggs and a bunch of fennel leaves.
~ Sandwich with Boiled Eggs, Asparagus and fresh Fennel leaves ~
Ingredients x 22 little baguettes
8 fresh green asparagus
3 hard boiled eggs
2 tablespoon olive oil
2 teaspoon Dijone mustard
2 tablespoon chopped or sliced red onion
2 tablespoon wine winegar
lemon juice
fresh fennel leaves
salt, peper
Slice the hard boiled eggs and set aside. Clean the asparagus: cut off the woody ends.
Chop the red onion and put in a bowl with the wine vinegar. In a pan with 2 tbsp oil sear the asparagus spears for 5 minutes.Split two mini baguettes in half and toast them lightly.
Spread with the french mustard, a little olive oil. Top with sliced eggs, asparagus, chopped or sliced onion, fennel leaves.Season with salt and pepper and some drops of lemon juice and serve it immediatelly.
Source: theKitchn
A negyedik szendvics napra erre a nagyon szines és egészséges receptre esett a választásom.nem kell hozzà sok; friss zold spárga, egy pár fott tojás , egy csokor friss édeskomény levél és máris kész a guszta szendvics!
Eredeti recept: theKitchn
~ Tojàsos, Zold spàrgàs szendvics ~
Hozzàvalòk x 2 szendvicshez2 mini baguette
8 friss zold spàrga
3 kemènyre kifozott tojàs
2 kanàl oliva olaj
2 kiskanàl francia (Dijone) mustàr
2 kanàl apròra vàgott vagy felszeletelt hagyma
2 kanàl borecet
citromlè
egy csokor friss èdeskomèny levèl ( vagy kapor)
sò. bors
A fott tojàsokat megpucoljuk, felszeleteljuk.Megtisztitjuk a spàrgàt, levàgjuk a kemèny,
fàs vègèt ès leoblitjuk.A piros hagymàt apròra vagy karikàkra vàgjuk, kèt kanàl ecettel meglocsoljuk ès hagyjuk egy kicsit àllni. Egy serpenyoben megmelegitunk 2 kanàl olajat, beledobjuk a spàrgàt. 5 percig dinszteljuk A mini bagetteket kettè vàgjuk, kicsit megpiritjuk majd mustàrral megkenjuk.Tojàskarikàkat ès spàrgàt teszunk a tetejère, ràszòrjuk a hagymàt ès a friss, apròravàgott èdeskomèny (vagy kapor) leveleket.Sòzzuk, borsozzuk, egy pár csepp citromlevet csavarunk rá és rogton tàlaljuk.
3 peperoncini:
Favoloso mia cara!!! Questo me lo preparo al più presto! Baciuzzzz
Grazie Ely!!
Asparagi e uova, un matrimonio ideale! :)
Ciao
Enrico
Posta un commento