10 aprile 2013

Sandwich Day : Tramezzino De Luxe ~




Ricomincio da capo.

Tra il viaggio e il cambio template del blog ho perso il filo delle pubblicazioni per il Sandwich Day, anzi ho proprio perso un post mentre stavo cercando di sistemare tutte le impostazioni.
Fa niente , di ricette ne ho fin troppe quindi riprendo il filo li dove ho lasciato(o quasi)! ed oggi  consiglio  per la vostra schiscetta un tramezzino De Luxe!

    Scroll down for the recipe in english 

Sandwich Day : Tuna Sandwich (De Luxe) 

Finally i can restart with the recipes for my ‘Sandwich Day’.
Unfortunately  I lost my last post  for the Sandwich Day during the new template set up but I don’t mind  I have so many recipes to publish..
Today I put  this fresh tuna sandwich  in my lunchbox, if you like it you can find the recipe here below !

Ingredients x 3
Bread for tuna sandwich
400 g fresh tuna filet
1 ripe avocado
Salad mix (green and purple leaves )
a half of lemon
pepper
salt
extra virgin Olive oil

Cut the fillets into regular rectangles.
From the sandwich bread Cut out same size blocks .
Peel the avocado and slice it. Arrange the slices on a plate
Drizzle with lemon juice, salt, pepper. Let them marinate for a few minute.
Meanwhile, heat a little oil in a frying pan and cook tuna fillets for few second , 20-30 per side.
Remove them from the pan.



Sandwich Day : Tonhalas szendvics (de luxe)



Elnèzèst kèrek ha kicsit hanyagoltam a Magyar olvasòkat de sajnos a munka, a csalàd, az utazàs ès a blog felùjitàsa mellett nem volt màr erom arra hogy leforditsam az utazàsi èlmènybeszàmolòt.
Sajnos elvesztettem a Sandwich Day rovat fonalàt is, sot nem csak a fonalàt hanem egy postot is amit vèletlenul letoroltem az ùj blog template telepitèse kozben.Sebaj, rengeteg szendvics receptem van!
Ma erre a tavol keleti hangulatù tonhalas szendvicsre esett a vàlasztàsom, mit szòltok hozzà?

Hozzàvalòk x 3

Szendwich kenyèr
400 g friss tonhal filè
1 èrett avokàdò
Keleti vegyes salàta (lila ès zold levelu salàta mix)
Fèl citrom leve
Frissen orolt bors

Extraszuz oliva olaj

A tonhal filèt egyformàn tèglalap alakùra vàgjuk .
A szendwics kenyèrbol ugyanakkora szeleteket vàgunk ki.
Megpucoljuk ès felszeleteljuk az avokàdòt.
A szeleteket egy tàlra rakjuk, meglocsoljuk fèl citrom levèvel, sòzzuk, borsozzuk
Hagyjuk egy pàr percig àllni.Kozben egy serpenyoben kevès olajon megpiritjuk a halfilèk
mindkèt oldalàt majd egy tàlra rakjuk.
Osszeàllitjuk a szendicset : kèt rèteg szendvics kenyèrre egy rèteg lila salàtàt rakunk majd
Befedjuk az avokàdòszeletekkel. Tetejère tesszuk a tonhal filèt , befedjuk zold salàta levelekkel.
Kèt rèteg kenyèrrel zàrjuk le a szendvicset.
Fogpiszkàlòval rogzitjuk a rètegeket.



4 peperoncini:

Any ha detto...

Complimenti, la presentazione e di 10 e lode e il gusto dev'essere fantastico!

Aniko ha detto...

Grazie mille!!

Monique Miel E Ricotta ha detto...

fantasticissimo!!!buono davvero, mai avrei pensato ad un tuna sandwich party!!

akhbar ha detto...

nice info